Crosby nimetati märtsi parimaks, McDavid taas parim uustulnuk

Uue aastanumbri sees ei ole Sidney Crosbyst paremas hoos olevat mängijat olnud ning seetõttu on igati sobiv, et Pittsburgh Penguinsi kapten on nüüd nimetatud ka märtsi parimaks mängijaks. Samal ajal nimetati Connor McDavid juba kolmandat korda parimaks uustulnukaks.

(foto: timesonline.com)
Crosby on oma tänavusest 80-st punktist 53 kogunud just 2016. aastal. Märtsis suudeti ta 16 kohtumise jooksul vastaste poolt nulli peale jätta vaid korra. Tema 14 söötu ja 21 punkti olid mõlemad kogu liiga peale kuu parimad näitajad. #87 võttis veebruari viimasest päevast kaasa punktiseeria, mis õnnestus lõpuks kasvatada 12 mängu peale.

Suurepärane vorm on Crosby tõstnud liiga punktitabeli esikolmikusse ning ta on jõudnud karjääri seitsmenda vähemalt 30 väravaga hooajani. 32-st tabamusest on 20 tulnud pärast aastavahetust.

Kuu parima valimisel edestas Crosby Devan Dubnykit ja Brent Burnsi. Esimene tõi Minnesota Wildile 13-st stardist kümme võitu, jõudes karjääri esimese 30 võiduga hooajani. Burns tuli 13 söödu ja 19 punktiga otse Crosby selja taga, püstitades hooaja 27. väravaga San Jose Sharksi kaitsjate rekordi.

Teist kuud järjest parimaks kollanokaks valitud McDavid lõpetas märtsi viie värava ja 11 sööduga, mis tulid 15 mängu jooksul. Ta kordas oma noore karjääri pikimat punktiseeriat, kui kuu teises pooles õnnestus oma hooaja saaki kasvatada seitsmes järjestikuses mängus.

Kokku on mulluse drafti avavalikul nüüd 42 mänguga kirjas 15+20. 41 tema mängudest on olnud oktoobris, veebruaris ja märtsis ning kõik need kuud on tema jaoks lõppenud kuu parima uustulnuka nimetusega.

McDavid edestas märtsis Buffalo Sabresi duot Sam Reihharti (12 punkti) ja Jack Eichelit (10), Arizona Coyotesi ründajat Anthony Duclairi (10) ja St. Louis Bluesi edurivimeest Robby Fabbrit (9).

Kommentaarid