Atlandi divisjonis muutus uuesti liider, Panthers võidutses rotisaju keskel

Atlandi divisjoni esikohale peetav põnev heitlus jätkus läinud ööl seisult, kus Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning olid võrdse arvu punktide peal. Panthers suutis oma mängu New Jersey Devilsi vastu 3-2 võita, samas kui Lightning jäi 0-3 alla Montreal Canadiensile.

(foto: inusanews.com)
Pantrid võidutsesid vaatamata oma fännide poolt tekitatud raskustele. BB&T Centeris meenutati 20 aasta tagust finaalis käiku ja selle puhul jagati tasuta laiali 10 000 plastmassist rotti, mille väljakule viskamine 1996. aastal väga populaarseks osutus. Tegu hea mälestusesemega, kuid võinuks siiski vana traditsiooni järgi eeldada, et jääle lähevad need ka nüüd. Ja oh üllatust, väga vähesed viisid need endaga koju kaasa.


Jonathan Huberdeau värav, mis kustutas Mike Sislo poolt külalistele toonud eduseisu, pani meeskonna mängumootori käima, kuid see tähendas, et Gerard Gallanti meeskond oli ka iseenda edu ohvrid. Igale väravale järgnes rottide viskamine ja kui esimene kord anti andeks, siis teiste juhtude eest tuli kodumeeskonnale selle eest mängu venitamise karistus.

"Me armastame oma fänne ja rotte, aga loodan, et seda enam ei juhtu," tõdes Gallant pärast mängu, lisades et temal mingisuguseid etteheiteid pole, sest kohtunikud käitusid reegliraamatu kohaselt.

Sel korral ei maksnud fännide ülemeelikus meeskonnale ka kätte. Devils ei suutnud kumbagi ülekaalu teisel kolmandikul väravaks teha. Neist esimene järgnes Hubedreau järjekordsele tabamusele ning teine Aleksander Barkovi kollile, mis kaks minutit enne lõppu edu kindlustas.

Lõpuks osutus see Barkovi värav ka väga oluliseks, kuna Devils suutis veel ühe Al Montoya selja taha toimetada. Kuus sekundit enne lõppu jõudis 23-aastane Blake Pietila karjääri esimese väravani.

Viimaste väravate juures peamiseks sööduandjaks olnud Jaromir Jagrist sai ajaloo vanim 60 punktini jõudnud mängija. 74 mänguga on kirjas 25+36.


Panthersil on nüüd 43 võitu ja sellega korratakse 2000. aastal püstitatud klubi rekordit. Selle üle löömiseks on veel jäänud viis mängu.

Florida osariigi teise klubi fännidel ei olnud seekord mitte millegi üle rõõmustada. Mängu jooksul ei õnnestunud rünnakul eriti midagi ja realiseerimata jäi ka üks karistusvise. Mike Condon sai 26 tõrjega oma karjääri esimese puhta paberini.

Ben Bishopi vastu jõudsid David Desharnais ja Torrey Mitchell mõlemad hooaja kümnenda tabamuseni. Tühja väravasse toimetas ühe Philipp Danault.


Amelie Arena publikul jäid tänavu alles teist korda väravad nägemata. Canadiens sai hooaja esimese võõrsilmängust tulnud puhta paberi. Tampas mängides polnud see kunagi varem õnnestunud.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Kodumeeskonnale tõid võidu Cal O'Reilly ja Johan Larsson, kes mõlemad kaks korda skoorisid. Sabres on kodujääl hooaja lõpus jõudnud kena seeriani. Viimase üheksa mängu jooksul pole punktilisa tulnud vaid korra. Seejuures on Leafsi vastu kirjas 11-mänguline kodune punktiseeria.

New York Islanders 4 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets jõudis avakolmandikul vaid kahe pealeviskeni, kuid ometi saadi üks Thomas Greissist mööda ning 1-3 kaotusseisust suudeti kohtumine pingeliseks teha. Lõpuks sai otsustavaks Anders Lee ülekaalu värav. Islanders on nüüd jakkide vastu viimasest võimalikust 18-st punktist võtnud 16.

Pittsburgh Penguins 5 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Pingviinid olid pealevisetega 41-24 üle ning liikusid võiduni Phil Kesseli kahe värava toel. 28-aastane ründeäss on viimases neljas mängus skoorinud kolm korda ning lisanud tabamuste kõrvale ka viis söödupunkti. Viimasest 11-st mängust tulnud kümnes võit aitas Mike Sullivani meeskonna ka Metro divisjonis teisele kohale. Sidney Crosby sai sööduga kätte 80 punkti piiri.


Carolina Hurricnaes 4 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Eric Staali naasmine Raleigh'sse lõppes väga ootamatu tulemusega. Hurricanes sai viimase kümne omavahelise kohtumise jooksul oma esimese võidu. Ülekaalu väravaga tõi selle viimasel kolmandikul Victor Rask. Skoorimist alustas Patrick Brown, kes jõudis karjääri 11. mängus oma esimese väravani.


Minnesota Wild 2 - 3 Ottawa Senators (tipphetked)

Wildi võiduseeria jäi kuue peal pidama tänu üliõnnetule omaväravale. Neli minutit enne normaalaja lõppu sai Cody Ceci kirja oma hooaja üheksanda tabamuse, kui litter põrkus Erik Haula uisu pihta ja läks sealt Devan Dubnyki uisu kaudu kodumeeskonna puurivahi selja taha. Haula oli ohtlik ka teise värava all. Hooaja 14. väravaga õnnestus punktiseeria pikendada kümne mängu peale. Tegu 2002. aastal Andrew Brunette'i poolt püstitatud klubi rekordi kordamisega.

Dallas Stars 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Stars teenis kaotusseisust koiottide vastu kolmanda üritusega tänavu esimese võidu. Jamie Bennist sai pärast klubi Dallasesse kolimist alles teine 40 väravaga hooaja teinud mees. Esimene oli loomulikult Mike Modano, kes hooajal 1992/93 jõudis isegi 50 kollini. Ühtlasi jõudis Starsi kapten 87 punktini, mis tõi talle mullu Art Rossi trofee. Tänavu on selle saamiseks vaja paugutada 100 lähedale.

Los Angeles Kings 3 - 0 Calgary Flames (tipphetked)

Flamesi jaoks osutus seekord peatamatuks Jeff Carter, kes oli 2+1'ga osaline kõigis kodumeeskonna väravates. Kings haaras divisjoni esikoha uuesti endale ning kordab nüüd 46 võiduga oma ühe hooaja võitude rekordit.

San Jose Sharks 2 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Viimastel nädalatel palju kannatanud Canucks suutis vältida oma ajaloo pikima kaotusteseeria kordamist. 14. märtsil alanud negatiivsele jadale pandi punkt üheksa mängu peal. Sharks suutis 0-2 august välja ronida, aga siis tuli Jannik Hansen, kes pani võrku oma hooaja 20. kolli. Canucks, kes näiliselt kipub kodus alati Sharksile kaotama, on San Joses võitnud kuus mängu järjest.

Kommentaarid